RIN Grand Hotel
Soseaua Vitan - Barzesti, Nr.7D, 042121
Sector 4 - Bucuresti, 042121, Romania
+40 311 061 111
+40 31 061 119

Atracţii Turistice

Lacul Văcăreşti (Delta Bucureştiului)

 • delta-bucurestiului

Lacul Văcărești este un lac antropic din București, sectorul 4, cu o suprafață de 189 ha, cuprins între Calea Văcărești, Șoseaua Olteniței, Șoseaua Vitan-Bârzești și Splaiul Dâmboviței (între târgul auto de la Vitan și podul de la fostul Abator).

Distanţă: vis-a-vis
Sursă: wikipedia.org

Sinagoga Mare din București

 • Sinagoga-Mare-Bucuresti

Sinagoga Mare din București este un lăcaș de cult evreiesc din București. Ea a fost construită în 1846.

Adresă
: Strada Vasile Adamache nr. 11
Distanţă: 5,1 km aprox 9 min
Sursă: wikipedia.org

Templul Coral

 • Templul-Coral-Bucurestil

Templul Coral din București este o sinagogă a Comunității Evreilor din București, fiind cel mai mare lăcaș de cult mozaic din oraș. Edificiul a fost construit între anii 1864-1866, fiind renovat în 1932 și 1945. Este situat pe Strada Sfânta Vineri nr. 9 din sectorul 3.

Adresă
: Strada Sfânta Vineri 9, București
Distanță: 5,3 km aprox 9 min
Sursă: wikipedia.org

Curtea Veche

 • Curtea-Veche

Curtea Veche este prima curte domnească din București, a devenit nefuncțională după incendiul din 1718, care a distrus întregul București și după cutremurul din 1738. Întreaga Curte Domnească era formată dintr-un palat - Palatul Voievodal, o biserică - Biserica Buna Vestire, cunoscută ulterior sub numele de Biserica Curtea Veche, case cu saloane de recepție, cancelariile domnești, grajduri și grădini. Nu se cunosc prea multe detalii despre întemeietorul curții, dar conform opiniei cercetătorilor care au studiat istoria Bucureștiului, curtea pare a fi construită de către Mircea cel Bătrân. Undeva la sfârșitul secolului al XIV-lea și începutul secolului a XV-lea. După cele două calamități din secolul al XVIII-lea, care au distrus curtea și clădirile aferente, a fost construită o nouă curte domnească, Curtea Nouă. În prezent, ruinele Palatului Voievodal au devenit sit arheologic protejat, fiind amenajat și un muzeu, Muzeul Curtea Veche.

Adresă: Strada Franceză 21, București
Distanţă: 5,7 km aprox 9 min
Sursă: wikipedia.org

Foisorul de Foc

 • foisorul-de-foc

Foișorul de Foc este o clădire de 42 metri înălțime din București aflată între Obor, Calea Moșilor și Nerva-Traian, mai precis: la intersecția străzii Traian cu bulevardul Regele Ferdinand, în imediata apropiere a bisericii Oborul-Vechi (monumentul ocupă centrul unei piațete care îi poartă numele și către care mai converg și alte artere, respectiv străzile Vasile Stroescu, Iancu, cavaler de Flondor, Zece Mese și Popp de Băsești). În trecut servea drept turn de observație pentru apărarea împotriva incendiilor.
A fost construit în 1890, la doi ani după ce precedentul turn, Turnul Colței, ridicat în 1715, a fost demolat. Planurile au fost realizate de George Mandrea, în acea perioadă arhitectul-șef al Bucureștiului.

Adresă: Bulevardul Ferdinand I nr.33, București
Distanţă: 5,9 km aprox 9 min
Sursă: wikipedia.org

Catedrala Patriarhală

 • catedrala-partiarhala

Catedrala Patriarhală este o biserică din București, situată pe Dealul Patriarhiei, ctitorită de voievodul Constantin Șerban și soția acestuia, Bălașa, între anii 1654-1658. Biserica, purtând hramul Sfinții Împărați Constantin și Elena, a fost sfințită de Mihnea al III-lea în anul 1658, iar la scurt timp a fost transformată în Mitropolie. După primul război mondial Mitropolia a fost transformată în Patriarhie (în 1925).

Adresă: Sectorul 4, Bucureşti
Distanţă: 6 km aprox 9 min
Sursă: wikipedia.org

Templul Unirea Sfântă din București

 • muzeul-evreiesc

Templul Unirea Sfântă din București este un lăcaș de cult evreiesc din orașul București, localizat pe Str. Mămulari nr. 3 din sectorul 3. Edificiul a fost construit în anul 1836 ca sinagogă a breslei croitorilor. Începând din anul 1978, în acest templu a fost amenajat Muzeul de istorie a evreilor din România "Șef rabin dr. Moses Rosen".

Adresă: Intrarea Mămulari 3, București
Distanţă: 6 km aprox 9 min
Sursă: wikipedia.org

Pasajul Macca-Vilacrosse

 • pasajul-mocca-villacrosse

Pasajul Macca-Vilacrosse este un pasaj acoperit din București făcând legătura dintre Calea Victoriei și Strada Lipscani. Este clasat ca monument istoric cu codul B-II-a-A-19837.

Adresă
: Sector 3, Bucuresti
Distanţă: 6,2 km aprox 10 minute
Sursă: wikipedia.org

Palatul C.E.C

 • palatul-cec-bucuresti

Palatul Casei de Depuneri, Consemnațiuni și Economie (cunoscut îndeobște ca Palatul C.E.C., după denumirea ulterioară a instituției), este o clădire din București, situată în Calea Victoriei, față în față cu Palatul Poștelor, construit în aceeași perioadă.

Piatra de temelie a Palatului CEC a fost pusă în 8 iulie 1897, în prezența Regelui Carol I al României și a Reginei Elisabeta.

Adresă: Calea Victoriei 13, sector 1
Distanta: 6.2 km approx 10 min
Sursă: wikipedia.org

Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa

 • muzeul-national-grigore-antipa

Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa este un muzeu din București, amplasat în Șoseaua Kiseleff nr. 1. Patrimoniul muzeului este format din peste 2 milioane de piese, grupate în diferite colecții zoologice, paleontologice, de minerale și roci și etnografice.

Adresă: Șoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff 1, București
Distanţă: 7,1 km aprox 11 minute
Sursă: wikipedia.org

Palatul Parlamentului

 • palatul-parlamentului

Palatul Parlamentului din București, România (cunoscut înainte de revoluție sub numele de Casa Republicii sau Casa Poporului, măsoară 270 m pe 240 m, 86 m înălțime, și 92 m sub pământ. Are 9 nivele la suprafață și alte 9 subterane. Conform World Records Academy, Palatul Parlamentului este cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume, cea mai scumpă clădire administrativă din lume și cea mai grea clădire din lume. Clădirea Palatului Parlamentului se află situată în partea centrală a Bucureștiului (sector 5), pe locul care astăzi se cheamă Dealul Arsenalului, încadrat de strada Izvor la vest și nord-vest, Bulevardul Națiunile Unite spre nord, Bulevardul Libertății la est și Calea 13 Septembrie la sud.

Adresă: Strada Izvor 2-4, București
Distanţă: 7,4 km aprox 11 minute
Sursă: wikipedia.org

Palatul Cotroceni

 • palatul-cotroceni

Palatul Cotroceni este sediul Președinției României. Se află în municipiul București, pe Bulevardul Geniului nr. 1. În ansamblu este situat și Muzeul Național Cotroceni.

Adresă
: Bulevardul Geniului 1, București
Distanţă: 7,4 km aprox 11 minute
Sursă: wikipedia.org

Ateneul Român

 • ateneul-roman

Ateneul Român este o sală de concerte din București, situată pe Calea Victoriei, în Piața George Enescu (în partea nordică a Pieței Revoluției). Clădirea, care este realizată într-o combinație de stil neoclasic cu stil eclectic, a fost construită între 1886 și 1888, după planurile arhitectului francez Albert Galleron. În prezent, adăpostește și sediul Filarmonicii „George Enescu”.

Adresă: Strada Benjamin Franklin 1-3, București
Distanţă: 7,6 km aproximativ 12 minute
Sursă: wikipedia.org

Muzeul Național de Artă al României

 • muzeul-national-al-romaniei

Muzeul Național de Artă al României, este cel mai important muzeu de artă din țară. Funcționează în subordinea Ministerului Culturii și Cultelor. Muzeul a fost înființat în 1948 în fostul Palat Regal din Capitală.

Adresă: Calea Victoriei 49-53, București
Distanţă: 7,7 km aprox 12 minute
Sursă: wikipedia.org

Palatul Victoria

 • palatul-victoria

Palatul Victoria este un palat din București, situat în Piața Victoriei și sediu al Guvernului României. A fost construit în 1937 după planurile arhitectului Duiliu Marcu, același care a proiectat noua fațadă a Operei din Timișoara.

Adresă: Piața Victoriei 1, București
Distanță: 8,6 km aprox 13 minute
Sursă: wikipedia.org

Muzeul Militar Național

 • muzeul-militar-national

Muzeul Militar Național din București a fost înființat în 18 decembrie 1923 prin Înaltul Decret nr. 6064, semnat de regele Ferdinand I al României. Primul director al muzeului a fost Generalul Constantin Ștefănescu-Amza. Premergător constituirii acestui muzeu a fost înființat în 1893 un muzeu al artileriei.

Adresă
: Strada Mircea Vulcănescu 125-127, București
Distanţă: 9 km aprox 14 minute
Sursă: wikipedia.org

Muzeul Național al Țăranului Român

 • muzeul-taranului-roman

Muzeul Național al Țăranului Român este unul dintre cele mai diversificate muzee din familia europeană a Muzeelor de Arte și Tradiții Populare. Este situat în București pe Șoseaua Kiseleff nr.3, lângă Piața Victoriei. Clădirea unde se află actualul muzeu a fost construită în perioada 1912-1941, după planurile arhitectului N. Ghica-Budești. În 1953 se numea Muzeul Lenin-Stalin, apoi Muzeul Partidului, iar de la 5 februarie 1990 a fost redenumit în Muzeul Țăranului Român.

Adresă: Șoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff 3
Distanţă: 9 km aprox 14 minute
Sursă: wikipedia.org

Muzeul Geologic Național

 • muzeul-national-de-geologie

Muzeul Geologic Național este un muzeu din București situat pe Șoseaua Kiseleff, în apropierea Pieței Victoriei și a Parcului Kiseleff. Muzeul Național de Geologie a fost deschis publicului în anul 1990, în clădirea Institutului Geologic al României, construită în 1906, după planurile arhitectului Victor G. Stephănescu.

Adresă
: Șoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff 2
Distanţă: 9,3 km aprox 14 minute
Sursă: wikipedia.org

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

 • muzeul-taranului-roman

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” este denumirea atribuită prin Hotărârea Guvernului României nr. 742/2003, art. 18 lit. instituției ce purta numele de Muzeul Satului, o creație a folcloristului și sociologului Dimitrie Gusti. Muzeul a fost inaugurat la 10 mai 1936, în prezența regelui Carol al II-lea al României, iar pentru public, pe 17 mai 1936, fiind în prezent una dintre cele mai mari atracții turistice ale Bucureștiului.
Planurile de amplasament au fost executate de scriitorul, dramaturgul, regizorul și scenograful Victor Ion Popa, iar fondurile financiare necesare au fost puse la dispoziție de Fundația Culturală Regală.

Adresă: Șoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff 28-30
Distanţă: 11,4 km aprox 15 minute
Sursă: wikipedia.org

Parcul Herăstrău

 • parcul-herastrau

Parcul Herăstrău este un parc de mare întindere al Bucureștiului, situat în partea de nord a orașului, delimitat de B-dul Prezan Constantin, B-dul Aviatorilor, Șos.Nordului, Str. Elena Văcărescu, Șos. București-Ploiești, Șos. Kiseleff. A fost construit în 1936 pe malurile Lacului Herăstrău (74 ha). Suprafața sa totală este de 187 hectare. Lacul din centrul parcului face parte din lanțul de lacuri antropice al râului Colentina.

Adresă: Sector 1, București
Distanţă: 12,2 km aprox 16 minute
Sursă: wikipedia.org

Arcul de Triumf

 • arcul-de-triumf-bucuresti

Arcul de Triumf este un monument situat în partea de nord a Bucureștiului, în sectorul 1, la intersecția șoselei Kiseleff cu bulevardele Constantin Prezan, Alexandru Averescu și Alexandru Constantinescu. Monumentul, proiectat de Petre Antonescu, a fost construit în perioada 1921-1922 și renovat în perioada 1935-1936. El comemorează victoria României în Primul Război Mondial.
Arcul de Triumf are 27 m înălțime, cu o singură deschidere și este de formă paralelipipedică. Machetele au fost executate de artiști plastici, iar pentru cioplirea marmurei de Rușchița, pe lângă sculptorii autohtoni, s-a apelat și la un număr de zece sculptori din Italia.

Adresă: Piața Arcul de Triumf, București
Distanţă: 11 km aprox 14 minute
Sursă: wikipedia.org